Κέα Μονοπάτι 6

Το δίκτυο μονοπατιών στην Κέα (Τζιά)

Το μονοπάτι No 6 ή η διαδρομή στο δίκτυο των μονοπατιών στην Κέα, αριθμός 6 είναι κάτι το εκπληκτικό. Το δίκτυο των μονοπατιών στην Κέα το αναφέρει ως Σταυρουδάκι - Χαρτσιδιό - Πηγή Βαθυποτάμου – Καρθαία. Η μοναδικότητα του οφείλεται στο γεγονός ότι σίγουρα πατάει πάνω σε αρχαίο μονοπάτι-δρόμο, ότι είναι ένας από τους δρόμους (μονοπάτια) που οδηγεί στην αρχαία Καρθαία και στο ότι η αρχαία Καρθαία βρίσκεται σε έναν όρμο με μια πανέμορφη παραλία.

Κέα Μονοπάτι 6

Στην σήμανση αναφέρεται ως χρόνος για το κατέβασμα τα 40 λεπτά. Είναι μια σωστή εκτίμηση. Εγώ το έκανα 35 με ένα μικρό διάλλειμα στα μέσα περίπου της διαδρομής. Καταλαβαίνετε ότι με πήρε η κατηφόρα. Το μονοπάτι αριθμός 6 αν το πάρετε σε ώρα που ο ήλιος έχει ανέβει αρκετά προσφέρει αρκετά σημεία με σκιά καθώς έχει το βουνό δεξιά του και προς τα δυτικά. Το μονοπάτι ξεκινάει στο βουνό αλλά καταλήγει για αρκετό τμήμα της διαδρομής μέχρι να βγει στην θάλασσα σε μια μικρή κοιλάδα και περνάει μέσα στην κοίτη ενός μικρού χειμάρρου.

Το θέμα με το μονοπάτι 6 είναι στο ανέβασμα καθώς το δίκτυο έχει μια εκτίμηση στα 55 λεπτά, που είναι μάλλον αισιόδοξη ή ίσως για περιπατητές με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Εγώ το έκανα 70 αλλά με δυο 5λεπτα διαλλείματα. Αν δεχτούμε ότι έχω μεσαία φυσική κατάσταση, κάποιοι ίσως χρειαστούν παραπάνω χρόνο. Πάντως ως διαδρομή είναι από τις καλύτερες στην Κέα, από όλες τις απόψεις και με οποιοδήποτε μέσο.

ΚΕΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 6 - ΚΕΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ